Különlegesség: itt az első MMO játék Google-szemüvegre

Egy egészen újszerű alkalmazás jelent meg a Google Glassre: egy különleges MMO játék készült rá.

Nem csupán MMO, azaz Massively Multiplayer Online, hanem MMOARS (az előzőekhez még az Augmented Reality Simulation is társul) a Swarm! Nevű játék, amelyet kifejezetten a Google interaktív szemüvegére készítettek. A játékosnak egy hangya bőrébe bújva kell dolgoznia és persze harcolnia kolóniája életben maradásáért.

A játékot az Illinoisi Egyetem professzora és a Columbiai Egyetemen dolgozó kollegája készítette, egy non profit oktatási intézmény égisze alatt. Kihasználva a kiterjesztett valóság, illetve a Google-szemüveg lehetőségeit, a játékon keresztül bemutatják a termeszek elképesztő világát, amelyben a kis élőlények nem beszélnek egymással, mégis a munkaszervezés és koordináció elképesztően magas fokát tudják megvalósítani.

A szemüvegen keresztül a játékos is részese lehet ennek a világnak, s a napi rutin végzésén túl játékost (kolónia-) társai tevékenységét is figyelnie kell. Nem véletlen, hogy a fejlesztők szerint a Swam! több mint egy játék, hiszen az önszerveződés interaktív kísérlete.

A játékról ezen az oldalon olvashatnak részletesen (angol nyelven).

forrás: hvg

2013-08-14Hardverhírek