Hiányolta eddig? Itt az igazi, fizikai gomb telefonjára

Egyre jobban megszokjuk, hogy érintéssel kell kezelnünk korszerű telefonjainkat, de azért jó volna, ha egyes műveleteket egyetlen – igazi – gombnyomással kezdeményezhetnénk. Nos, erre is megszületett már a megoldás.

Egy igazán érdekes kickstarter projekt keretében valódi, fizikai gomb kerül az androidos telefonokra. Hogy ennek mi értelme van? Nos, sokan szeretik, ha bizonyos műveletek egyetlen gombnyomásra egyszerűsödnek, ahelyett, hogy menük tucatjain kellene átvergődniük ahhoz, hogy végrehajthassanak valamit. pressy

A Pressy nevű gombot – ahogy az a projekt oldaláról kiderül – egyszerűen az androidos telefon fejhallgató-csatlakozójába kell illeszteni, de nem kell megijedni, a kiálló rész mindössze 0,7 mm-es lesz, azaz nem csúfítja el a készüléket.

A kapcsolódó app segítségével beállítható, hogy milyen feladatot lásson el a gomb, használhatjuk exponálásra, a vaku ki- és bekapcsolására, képernyőkép-készítésére, a hangfelvevő indítására, de bármilyen akcióhoz hozzárendelhetjük, amelyet a telefonnal meg lehet tenni.

Hogy valóban jó ötletről van szó, azt bizonyítja, hogy bár még messze nem járt le a pénzgyűjtési időszak, már bőven elérték a célul kitűzött összeget. A fejlesztők már dolgoznak a konkrét modelleken, és azt ígérik, olyan árat fognak meghatározni, hogy bárki számára elérhető legyen ez a bizonyos gomb.

forrás: hvg

2013-08-31Hardverhírek