Egyre biztosabb, hogy ilyen lesz a Sony szuperfényképezős telefonja

Már ki is küldte a Sony a meghívókat egy ünnepélyes rendezvényére, ahol – jól értesültek szerint – a Honami kódnevű telefont mutatja be a nagyérdeműnek.

Szeptember 4-ére szól az a meghívó, amelyben a Sony jelzi, hogy új készüléket fog bemutatni. Többen is valószínűsítik, hogy a korábban Honami néven emlegetett  Xperia i1-ről van szó.

Az általában jól értesült kínai ePrice oldalon most szinte minden fontos tudnivaló, sőt még egy kép is megjelent a Honamiról. Sony Honami

A kiszivárgott specifikációk szerint a készüléknek 5”-es Full HD kijelzője lesz – ennek mérete tehát megegyezik az Xperia Z-ével. Azonban ez utóbbitól eltérően 2,2 GHz-es négymagos Qualcomm Snapdragon 800-as processzorral érkezik (az Xperia Z-t Snapdragon S4 pro processzor hajtja).

A telefonnak 2 GB-os RAM-ja lesz, 16 GB-nyi belső tárhelyet knál, de ez micro SD kártyával tovább bővíthető. Egy meglehetősen erős, 3000 mAh-s akkumulátor gondoskodik majd a hálózatfüggetlen működésről.

A 144 x 73,9 x 8,3 mm-es okostelefonon elöl egy Exmor R érzékelővel ellátott 2 MP-es kamera lesz, míg a hátoldalára egy Exmor RS érzékelővel és a Sony G-Lens technológiájával, illetve BIONZ képfeldolgozó processzorral megerősített 20,7 MP-es kamera kerül.

A további specifikációk között szerepel még a wifi, a Bluetooth, GSM/UMTS/LTE és NFC támogatás, valamint víz- és porállóság (IP55/IP57). A készülék Android 4.2.2 Jelly Beant futtat majd.

forrás: hvg

2013-08-22Hardverhírek