5 app irodai iPad minire

Az iPad mini nem csak a nappaliban lévő fotelben, hanem akár üzleti út közben is hasznos lehet. Mutatunk öt példát.

Smart Office 2

Az üzleti felhasználók közül manapság már kevesen engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy az irodai állományokat csak és kizárólag a munkahelyükön érjék el, útközben és otthon pedig távol maradjanak a dokumentumoktól. Az App Store-ban számos olyan irodai alkalmazás található, mely teljes körű Office-támogatást biztosít iPad minin, ezek közül a Smart Office 2 vezeti a letöltési listákat. A 8,99 eurós és 25 MB-os applikáció révén természetesen nem csak megtekinthetők az irodai állományok, hanem szerkeszthetők is, illetve új fájlok is létrehozhatók. A remek cloud (Dropbox, Google Docs) támogatást élvező Smart Office 2 kezel mindenféle Word, Excel és PowerPoint dokumentumot, e-mailben képes azok eredetijének, vagy PDF konverziójának továbbítására, ezenkívül pedig több tucat gyártó vezeték nélküli nyomtató megoldását is támogatja.

File Manager Pro App

A személyi számítógépeken az elmúlt évtizedekben alaposan hozzászoktunk az operációs rendszer integrált fájlkezelőjéhez, vagy valamilyen hasonló funkcionalitású külsős szoftverhez, és sokan valami ilyesmit szeretnénk viszont látni az iPad mininken is. A 4,49 euróba kerülő File Manager Pro App pontosan ezt nyújtja számunkra, vagyis egy könnyen áttekinthető struktúrában vonultatja fel a tableten, illetve a különböző online szolgáltatásokban, így például az iCloudban, a Google Drive-on, a Dropboxon, vagy éppen a Skydrive-on fellelhető különböző fájlokat. Remek dolog, hogy az alkalmazás révén minden további nélkül megtekinthetők a különböző Office állományok, igaz szerkeszteni nem lehet őket. A File Manager Pro App ezenkívül a különböző audio és video formátumokat is támogatja, sőt még a tömörített ZIP fájlokba is betekintést nyújt.

My Dashboard

Egy tableten rengeteg alkalmazás futhat és kismillió online szolgáltatás vehető igénybe, éppen ezért lassan kezdünk fulladozni az egyre durvább információáradattól. Ha egy kis rendet és áttekinthetőséget szeretnénk vinni a rendszerbe, akkor érdemes lehet kipróbálni a My Dashboard nevezetű hasznos kis alkalmazást. Ez a mindössze 0,89 eurós szoftver az iPad mini kijelzőjén nyolc panelt vonultat fel, melyek elkülönített formában vonultatják fel a minket érdeklő szolgáltatásokat és információkat. A Social slide-on például ott figyelnek a legújabb Facebook, Twitter és Instagram történések, a News panel mindig a legfrissebb hírekkel szolgál, míg a további 0,89 euró ellenében letölthető Work modul többek közt a naptárbejegyzéseket, a Gmail leveleket és a fontos jegyzeteket tömöríti egy helyen. Az alkalmazás természetesen teljesen személyre szabható.

Pocket Scanner HD

Az iPad mini 5 megapixeles kameráját sok mindenre lehet használni, így például egy szülinapi vacsora éppúgy megörökíthető vele, mint egy üzleti dokumentum. Amennyiben egy az alap kameramegoldáson jelentősen túlmutató, üzletileg is hasznos szkenner alkalmazásra vágyunk, akkor érdemes lehet kipróbálni a 3,59 eurós Pocket Scanner HD-t, mely rengeteg hasznos funkcióval van felvértezve. Legyen szó egy névjegykártyáról, egy üzleti szerződésről, egy jegyzetről, vagy akár egy receptről, az app automatikusan beforgatja és megvágja az úgymond beszkennelt dokumentumot, ezenkívül pedig fényerőt és élességet is állít rajta. Az automatikus árnyék eltüntetésre is képes Pocket Scanner HD révén több oldalas PDF, illetve JPEG állományok is létrehozhatók, amiket aztán jelszóval védhetünk le, illetve akár különböző cloud szolgáltatásokba is feltölthetünk.

FTP Manager

A rendkívül egyszerűen kezelhető online szolgáltatások korában ma már sokan talán nem is ismerjük az FTP, vagyis a File Transfer Protocol fogalmát, ettől függetlenül céges vonatkozásban mind a mai napig többen is találkozhatunk vele. Amennyiben az App Store-ból letöltjük a 2,69 eurós FTP Manager alkalmazást, akkor akár egy kompakt iPad mini tableten is teljes körű FTP, SFTP, FTPS szolgáltatásokat vehetünk igénybe: állományokat másolhatunk, mozgathatunk, törölhetünk, vagy akár át is nevezhetünk. A fájlok igény szerint név, dátum és méret szerint listázhatók, ezenkívül pedig a szöveges állományokat még szerkeszthetjük is. Az applikációval megtekinthetők továbbá a különböző Office és PDF fájlok, megnyithatók a JPG, PNG és TIFF képek, meghallgathatók az MP3, AAC és WAV zenék, illetve megnézhetők a MOV és MP4 videók.

forrás: hvg

2013-08-22Szoftverhírek