Gyorsítsa fel a számítógépét egy ingyenes optimalizálóval

Az alábbi program egy áttekinthető és egyszerűen kezelhető felhasználói felületen gyerekjátékká teszi a gépoptimalizálást.

Jót tesz a számítógépünknek, ha megtisztítjuk a felesleges nehezékektől, ha kevesebb program indul el a rendszerünkkel együtt – gyorsabb működéssel fogja meghálálni a törődést. Ebben e ténykedésben segíthet az OSHI Cleaner nevű ingyenes program, amely innen tölthető le.

Hordozható szoftverről lévén szó, nem kell telepítenünk, a letöltése után egyszerűen az exe fájlra kattintva indíthatjuk, igaz, előbb el kell fogadnunk a licencfeltételeket.

Annak, aki kevésbé ért a számítógépekhez, érdemes a legelőször felkínált Quick Clean lehetőséget választania, azaz a Clean gombra kattintani. Miközben folyik a tisztítás, alul egy folyamatosan változó csíkban láthatjuk, hogy gépünk melyik egysége van éppen soron. Túl sokat amúgy nem tudunk meg a folyamatról, csak arról kapunk tájékoztatást, hogy elkészült a program, ekkor ugyanis megjelenik a Complete felirat.

Természetesen egyéb lehetőségeink is vannak az optimalizálásra, ezeket a bal oldali alsó menüpontok rejtik. Ha a Disk lehetőségre kattintunk, kiderül, mennyi helyet foglalnak el a felesleges fájlok, és dönthetünk, melyeket töröljük, illetve töröltetjük közülük.

A Registry opció már veszélyesebb, ennél feleslegesnek talált Registry-bejegyzésektől szabadulhatunk meg, de ennek használatát csak azoknak ajánljuk, akik valóban tudják, mit tesznek. A Scan-re kattintva csak a lehetőségeket láthatjuk, az igazi törlést a Clean lenyomása indítja.

A Programs háromféle lehetőséget kínál. Láthatjuk a rendszerünkkel együtt induló programokat, és letilthatjuk ezek indulását, az Uninstall egy remek programtörlőt rejt, míg a System Restore-nál a rendszer-visszaállítási pontok közül törölhetünk.

forrás: hvg

 

2013-08-30Szoftverhírek