Megújult a YouTube

Az androidos készülékek mellett iPhone-on és iPaden is új felület fogadja a YouTube mobilos felhasználóit. Megéri frissíteni.

Androidon 5.0, iOS rendszeren pedig 2.0 verziószámot kapott a YouTube-alkalmazás legfrissebb verziója. Az új app egyik fontos újítása az érintőképernyős használathoz jobban igazodó új, kártyás rendszer, ami a Google többi alkalmazásából már ismerős lehet: minden elem (videó) egy-egy kártyaként, elkülönülve látszik a képernyőn.

Szintén fontos és látványos az alkalmazáson belülre korlátozódó multitasking megoldás. Ez hasonló, mint a tévékből ismert kép a képben mód: az aktuálisan futó videót megfogva és lefele húzva egy kis ablakká alakíthatjuk, miközben tovább böngészhetünk a YouTube-on. A kis ablakot jobbra vagy balra söpréssel takaríthatjuk el a képernyőről.

A további újdonságok közé tartozik, hogy az eddiginél kevesebb gomb van a lejátszón, az alkalmazás új ikont kapott, valamint jó hír, hogy most már az androidos táblagépeken is valóban teljes képernyőt jelent a teljes képernyős mód.

Az új YouTube-alkalmazás már letölthető a Google Play áruházból és az App Store-ból.

forrás: hvg

2013-08-21Szoftverhírek